Ärileht kirjutas eile õhtul, et kadriorus aadressil Koidula 6 asus veel hiljuti mahajäetud, kuid arhitektuuriliselt kaunis villa, mis hiljuti lammutati ja nüüd on seal Europargi parkla. Sarnane olukord on ka Kadriorus aadressil Poska 36, kus asunud elamu selle aasta kevadel põles ning ka seal on nüüd parkla.

Ärilehel ei õnnestunud pikalt linnaplaneerimise ametilt vastust saada küsimusele, kas load on või ei ole, kuid täna hommikul kinnitas amet, et ehituslubasid kõnealustele aadressidele väljastatud ei ole ning hetkel käib järelvalvemenetlus, mille käigus selgitatakse välja asjaolud.

Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja asetäitja Erki Korp selgitas samas, et Poska 36 aadressi puhul on olnud erinevaid asjaajamisi, mille hulgas on ka objektile ehitisregistri andmetel taotletud aastal 2007 lammutusluba. Samuti on olnud erinevad projektid töös, et maja renoveerida.

"Peale põlengut on asjad seisma jäänud. Sellel aastal oli seal tulekahju, kus hoone hävis ning peale tulekahju järgset koristust tõmbas kinnistu omanik platsi siledaks ning võib öelda, et ehitusloa mõistes ehitamist seal ei ole toimunud," lisas ta.

Korbi sõnul selgub kindlasti selgub menetluse käigus, millal omanik saab sellel kinnistul oma tegevust ehitustegevuse mõistes jätkata.

"Kuna tegemist on väga väärtusliku krundi asukohaga, siis ka menetlused on põhjalikumad ning aeganõudvad," märkis Korp.

Nii Koidula kui ka Poska tänava omanikuks on tuntud Armeenia ärimees Karen Ter-Ovanesjan. Tema kõneisik Pavel Ter-Ovanesjan selgitas eile Ärilehele, et mõlema maja lammutamiseks on linnalt saadud kooskõlastuse põhjus lihtne - Poska tänava maja oli tules hävinud, Koidula tänava maja konstruktsioonid aga nii lootuselt viletsas seisus, et juba ohutuse seisukohast lähtudes tuli maja lammutada.

Ter-Ovanesjan selgitas, et parklad nendel aadressidel ei ole püsiv nähtus. Europargile anti kinnistud üürile ajutiselt, et krundid tühjalt ei seisaks. Meeste sooviks on, et tulevikus kerkiks lammutatud majade asemele uued, Kadrioru ajaloolisse miljöösse sobivad majad.