Ferrari lüüakse lahku Fiat Chrysler Automobiles NVst. Fiat Chrysleri juht Sergio Marcionne ütles, et kompanii on väga lähedal aktsiate avaliku pakkumise avalduse tegemisele.

„Me oleme vaid päevade kaugusel avalduse tegemisest,“ ütles ta reedel.

Võlakoorma all ägav Fiat Chrysler eraldab Ferrari, lootes sel teel osaliselt finantseerida 48 miljardi euro suurust investeerimisprogrammi, kus tähelepanu keskmes on autobrändid Jeep, Alfa Romeo ja Maserati.

Ferrari olevat valinud aktsiate avaliku pakkumise korraldajaks välja Šveitsi suurpanga UBSi. Asjaga kursis olev inimene ütles, et aktsiad viiakse New Yorgi börsile.

Oma roll on selles protsessis ja JPMorgan Chase & Co. ja Goldman Sachs Groupil. Investoritele plaanitakse pakkuda 10% Ferrari aktsiatest.

Marchionne keeldus ütlemast, kas UBS on IPO põhikorraldaja. Tema sõnul kaalutakse lisaks New Yorgile börsile viimisele aktsiate noteerimiskohana ka Milaanot.

Lisaks ütles ettevõtte juht, et Fiat Chrysler ei plaani teha General Motorsile vaenulikku ülevõtmispakkumist. Tema sõnul pakuks General Motorsi kombineerimine Fiat Chrysleriga vaid teoreetilist kulude kokkuhoidu.

Reedel tõusis Fiat Chrysleri aktsia New Yorgis 3,8%, 14,47 dollarile.

Marchionne keeldus reedel kommenteerimast Ferrari turuväärtust. Juuli alguses ütles ta, et Ferrari peaks olema väärt vähemalt 10 miljardit eurot, mis moodustab 60% emaettevõtte turuväärtusest. Bloombergi küsitletud neli analüütikud leidsid keskmiselt, et Ferrari hinnalipik on 8,7 miljardit eurot.