Täna teatasid Finnair ja Flybe Soome regionaalse lennufirma Finnish Commuter Airlines (FCA) omandamisest ning ühisettevõtte Flybe Nordic loomisest, millest 60% kuulub Flybeile ning 40% Finnairile. Loodava ühisettevõtte eesmärk on saada juhtivaks regionaalseks lennufirmaks kogu Põhja- ja Balti riikide piirkonnas. Flybe võtab alates 1. augustist üle igapäevase lennuliinide opereerimise.

Finnairi Balti riikide müügijuhi Guerman Tyvoniouki sõnul on ühisettevõtte tulevikuplaaniks laieneda Rootsi, Taani, Eestisse ja Lätti. Ta lisas, et uus lennufirma erineb teistest turgudel opereerivatest regionaalsetest lennufirmadest kolmel põhjusel.

"Esiteks pakub uus ettevõte madalaid hindu, kvaliteetset teenust ja võimaldab miljonitel reisijatel jõuda soovitud sihtkodadesse jõukohaste hindadega. Teiseks eeliseks on reisijate ajavõit, kuna plaanitav lennugraafik tuleb tihe ning kolmandaks elavdatakse regionaalseid lende piirkondades, kus täna heal tasemel lennuteenust ei pakuta,” tõi Tyvoniouk välja uue lennufirma eelised.

Augusti keskel tehakse teatavaks detailsed plaanid uutest lisanduvatest sihtkohtadest, mida hakatakse lendama talvisest lennuplaanist (pühapäev, 30. oktoober 2011). Uued avatavad sihtkohad täiendavad oluliselt hetkel FCA poolt teenindatavaid lende.

“Põhjaregiooni ja Balti riikide reisijad kogevad uue lennufirmaga erinevat sellest, mis on olnud neile varemalt kättesaadav. Flybe ja Finnair on loonud ühisettevõtte, mis toob kaasa suure kasuteguri mitte vaid reisijatele vaid ka riikide majandusele. Luues juurde vajalikke regionaalseid otselende, avades uusi lennubaase Soomes ning laienedes uutele turgudele, saame paari aasta jooksul suurimaks regionaalseid lende pakkuvaks ettevõtteks Põhjamaades ja Balti riikides,” kommenteeris tehingut Flybe juhatuse esimees Jim French.

“Asutame tugeva lennufirma Põhja-Euroopa turul. Oleme kindlad, et koostöö loob konkurentsivõimelise ja kestva ettevõtte, millest võidavad ka need reisijad, kes kasutavad Helsingit lendamiseks Euroopasse ja Aasiasse. Uus lennufirma on samuti heaks platvormiks meie rahvusvahelistele ühendustele ning tänu Flybe pikale kogemusele regionaalsetel otselendudel on see ettevõte parim võimalik partner meie jaoks ning koos viime kliendirahulolu uuele tasemele," rääkis Finnairi juhatuse esimees Mika Vehvilainen ühisettevõtte kasudest.

“Läbirääkimised on kestnud kaua ning me oleme tulemusega väga rahul. Finnairi ja Flybe ühisettevõtte loomine on hea lahendus nii meie reisijatele kui ka meeskonnale. See on suurepärane võimalus arendada olemasolevast ettevõttest parim ja suurim regionaalne lennufirma Põhja-Euroopas,” sõnas Finncomm Oy juhatuse esimees Juhani Pakari.