Vattenfall teatas täna, et alustab koostööd hiljuti loodud ettevõttega Industrikraft otsimaks võimalusi tagada Rootsi tööstusele baasenergia tootmine. Industrikraft ise on mitmete suurte tööstusettevõtete nagu Stora Enso, Boliden, Eka Chemicals, Holmen, ja SCA Forest Products poolt loodud ühisettevõte.

Vattenfall ei ole kinnitanud ega ümberlükanud uue tuumajaama ehitamise kava. Tänases pressiteates ütles firma, et uus tuumareaktor on üks võimalustest mida kaalutakse.

Taustaks niipalju, et veel selle aasta alguses kehtis Rootsis plaan, mis nägi ette seni tegutsevate tuumaelektrijaamade järk-järgulise sulgemise ja uute jaamade ehitamise keelustamise. 2009. aasta 5. veebruaril aga võttis Rootsi valitsus vastu otsuse, millega peatati moratoorium tuumaenergiale.

Sellest alates on olnud mitmeid spekulatsioone, kes, kus ja millal hakkab ehitama uusi tuumaelektrijaamu. Vattenfalli täna tulnud teade koostööst Rootsi tööstusfirmasid ühendava Industrikraftiga on üheks märgiks, et hakatakse investeerima uutesse tuumareaktoritesse.