"Kui on küsimus selles, et kas riigikogu läheb koalitsiooni arvates ka selle otsuse eelnõu vastuvõtmisele selles koosseisus, siis vastus on, et ei lähe," ütles peaminister Jüri Ratas (KE) pärast koosoleku lõppu.

Ratase sõnul oli see valitsuse ühine seisukoht. "Tänases olukorras ei nähtud koalitsiooni poolt võimalust seda lõplikult otsustada riigikogus," sõnas peaminister. Tema sõnul on see, kas kunagi võiks rahaline hüvitamine ka toimuda, järgmise koosseisu küsimus.

"Me oleme kindlasti toetanud seda, et see tõde tuleb välja selgitada ja õiglus tuleb jalule seada, aga välja saab maksta juhul kui on laiapinnaline toetus olemas. Täna sellist seisu koalitsioonis ei ole," lausus Ratas.

VEB Fondi kahjude hüvitamise eelnõu viimist riigikogu suurde saalis toetas väga tugevalt õiguskomisjoni esimees, Ratase erakonnakaaslane Jaanus Karilaid, kes enne koalitsiooninõukogu istungit märkis Ärilehele, et pall on Isamaa ja sotsiaaldemokraatide käes.

"Kui on koosmeel, siis lähme ja kui ei ole, siis mõtleme edasi, mis teeme. Ma ei välista, et jääb peale Isamaa pakutud lahendus, et jah, ettevõtjatele tehti haiget, neid on ebaõiglaselt koheldud, aga enne tõde ja siis raha," sõnas ta.

Keskerakond oli Karilaiu kinnitusel valmis eelnõuga riigikogu suurde saali edasi minema.