Kudrin nimetas üheks peamiseks tingimuseks välisinvesteeringute ligimeelitamise, rääkisid kolm istungil osalenut Vedomostile. Nende sõnul kinnitas Kudrin, et Venemaa on tehnoloogiliselt mahajäänud, riik peab kas või teisejärgulistes rollides ennast rahvusvahelistesse tehnoloogiaahelikesse sisse sööma. Selleks on aga Kudrini kinnitusel vaja vähendada geopoliitilist pinget.

Putin vastas allikate sõnul sellele, et Venemaa ei alustanud esimesena. Olgu riik milleski mahajäänud, aga tal on tuhandeaastane ajalugu ja Venemaa ei hakka suveräänsusega kauplema, teatas Putin, lubades seda kaitsta, sealjuures mitte ainult nii kaua, kuni on president, vaid kuni elu lõpuni. Ühe istungil osalenu sõnul lisas Putin rahustavalt, et pinget ei tohi loomulikult suurendada ega alluda provokatsioonidele. Putin ütles, et rahvusvaheline äri, millel on Venemaal kasulik töötada, ei lahku.

Ühe allika sõnul pani Kudrin Putini sisuliselt valiku ette: kas poliitilised ambitsioonid ja stagnatsioon või poliitiline tagasihoidlikkus ja mõõdukas majanduskasv.