Kui kusagil Euroopas jalgratastega jändama hakata, siis on Taani just õige koht. Seal on täielik kaherattaliste Meka ja sealt leiab tänulikke kliente ka vintage-ratastele. Kaspar Peegi ettevõtte KP Cykler Bicycles sihtturg on peale Taani kogu Euroopa ja USA.

Kaspari loodavatel ratastel on klassikaline raam, mida harva näeb. Kui selliseid tehaksegi, siis raam üksi võib maksta üle 1000 dollari. Peegi ratastel ei ole torud üksteise külge keevitatud, vaid neil on ühendused nagu vanadel ratastel. Sadulal ja lenkstangil on kasutatud ehtsat nahka.

Ratta küljes on veel üks nutikas seade. See on peidetud lenkstangi sisse. Tegemist on kiibiga, mida saab lugeda, kui sinu nutitelefon toetab NFC-d ehk lähiväljasidet. „Kiibi peal on link. Info on serveris. Andmeid saab muuta ainult ratta omanik. Kirjas on ratta seerianumber, väljalaskeaeg, omaniku andmed ning vajaduse korral saab lisada ka teksti, kus on kirjas, et ratas on kadunud," selgitas Peek.

Täna on mehel koos üle poole summast, mida ta saada soovib. Aega on veel veidi enam kui 24 tundi. Ehk saab Kaspari unistus siiski teoks.

Vaata ja toeta tema projekti siit.