„See on suur tunnustus, kui pakutakse sellist positsiooni emafirma juhatuse kõrval. Rootsi Ragn-Sells on Eesti omast ligi 15 korda suurem, seega ilmselgelt on selles pakkumises hulganisti huvitavaid väljakutseid ja ambitsiooni. Minu vastutusvaldkonda hakkavad kuuluma kvaliteedijuhtimine, osa IT-st, tulemuslikkuse juhtimine ja pidev parendamine,“ ütles Rannamets pressiteenistuse vahendusel ja lisas, et väga kaua ta pakutud ametikoha vastuvõtmise üle pead ei murdnud.

Eesti inimeste hea töö tunnustuseks palgati Rannametsa senisele ametipositsioonile teine eestlane, praegune Ragn-Sellsi administratiivjuht Meelis Männik.

Ragn-Sellsi juhatuse esimees Rain Vääna sõnul teeb see ainult rõõmu, et eestlaste tööd nii kõrgelt hinnatakse ja tunnustatakse.

„Ragn-Sells on heaks näiteks, et rahvusvahelises ettevõttes on tõesti võimalik teha karjääri rahvusvahelisel tasandil. Eesti inimeste palkamine rahvusvahelistesse projektidesse on muutumas tavapäraseks. See näitab ainult tunnustust ja usaldust meie inimeste osas,“ rääkis Vääna.

Tema sõnul ei ole sellised edutamised oluliselt ainult Ragn-Sells Eesti jaoks, vaid mida rohkem inimesi Eesti ettevõtetest välismaale läheb, seda kiiremini kaob skandinaavlaste konservatiivne hoiak palgata tippjuhte Eestist. „Lisaks investeeritakse see teadmiste pagas, mida meie juhid rahvusvaheliselt saavad, ühel päeval tagasi Eestisse,“ märkis Vääna.