Õigupoolest kolis ta koos toakaaslastega majakese ülemisel korruse korterisse juba 1955. aastal, kus nad maksid soodusüüri – 16 dollarit kuus.

Elamine oli askeetlik, peale põranda ja paljaste seinte polnud seal siis midagi. Patricia O'Grady, nagu ka teised korterikaalased, oli paljutõotav näitleja, kes elujärje paranedes vedas korterisse vee ja muud tolleaegsed hüved. Kui toakaaslased liikusid eluga edasi mujale elama, jäi O'Grady üksi korterisse. Põhimõtteliselt sai ta New Yorgi suurima auhinna – uskumatult taskukohase üürikorteri, kirjutab MarketWatch.

Kui ta 84-aastaselt tänavu märtsis õnnetult kodu lähedal autoõnnetuses surma sai, oli tema korteri kuuüür 28,43 dollarit.

„Ma konsulteerisin oma advokaadiga, et saada aru, kas selline üür on võimalik,“ ütles 2002. aastal maja Murray's Bagelsis ostnud Adam Pomerantz.

Ta avastas, et kõik on seadusega kooskõlas. Siiski tõstis ta üüri 1,98 dollari võrra kuus. Rohkem ei saanud ta vastavalt üürikalkulaatorile üüri tõsta.

O'Grady oli eeskujulik üürimaksja, ta maksis alati korteriomanikule ennetähtaegselt üüri tšekiga.

Lisaks sellele, et tegemist oli tõenäoliselt odavaima korteriga Greenwich Village'is, võis see olla ka viimane sooja veeta korter New Yorgis. Samuti polnud korteris keskkütet, vaid kaks kaminat.

Kui Pommerantz paigaldas korterisse keskkütte, siis üürnik pahandas, et te piinate mind. „Palun jätke korter nagu see on,“ ütles üürnik. „Ma tahan rahu.“

Korteris ei olnud ei dušši ega vanni. Terves korteris oli vaid üks töötav elektripirn. Kui see läks läbi ja ta ei saanud tervise tõttu pirni vahetada, siis ta eelistas kasutada küünlavalgust.

Realtor.com'i kuulutuste põhjal on isegi samas piirkonnas pisikorterite kuuüür 3000-5000 dollarit.