Otsus, mille Šefler saab veel edasi kaevata, keelab ärimehel ühtlasi Stolichnaya ja Moskovskaya viina müügi Hollandis, Belgias ja Luksemburgis. Samuti peaks ärimees maksma Venemaale kompensatsiooni aja eest, mil ta mõlemat brändi kasutanud on.

Bloomberg kirjutab, et kohtu otsusest tõotab kujuneda pretsedent, mis hakkab mõjutama teisi analoogseid vaidlusi, mis käivad praegu USA-s, Austraalias, Šveitsis ja koguni kaheteistkümnes EL-i riigis.

Vene riiki esindanud advokaat Joris van Manen advokaadibüroost Hoyng Monegier LLP ütles, et Šefler kaaperdas mõlemad viinabrändid pärast seda, kui Nõukogude Liit kokku varises ja on neid sellest ajast peale ebaseaduslikult kasutanud.

Vene meedia kirjutab, et Šefler sai õigused 43-le Venemaa alkoholibrändile 1997. aastal, kui omandas need Sojuzplodoimportilt. Tehingu summa oli 300 000 dollarit. Sojuzplodoimport aga väitis ühel hetkel, et Šefler omastas need kaubamärgid dokumentide võltsimise ja varastamise teel.

Käesolev kohtuvaidlus ise algas 2003. aastal.

SPI Group, millele kuulub seni mõlema viinabrändi tootmise ja müügiga tegelenud Spirits International, teatas aga, et otsus on kõiki fakte arvesse võttes ebakorrektne.

„Me uurime kõiki oma võimalusi järgmiste sammude astumiseks. Mis ka edasi ei saaks, kohtu otsus mõjutab vaid väikest osa meie ülemaailmsest turust.“

SPI Group on loodud 1997. aastal ja registreeritud Luksemburgis Juri Šefleri poolt. Grupi toodangut müüakse 168 riigis, kokku kuulub sellele üle 380 brändi. Grupil oli seni õigus Stolichnaya ja Moskovskaya viina müümiseks väljaspool Venemaad.