Veterinaar- ja toiduametile saadetud kirjas toob Krutov eraldi välja impordipiirangute tõttu tekkinud raske olukorra Peterburi ettevõttes Nevskije Sõrõ (Neeva Juustud), kes on viimasel neljal aastal Venemaal aktiivselt müünud ka Saaremaa piimatööstuse toodangut.

Saaremaa piimatööstuse tegevjuht Andi Saagpakk märkis, et ta ei ole Andrei Krutovi kirjast teadlik, kuid Nevskije Sõrõ on tõepoolest Saaremaa toodangu põhiline turustaja Venemaal. „Meie partnerid on muidugi nukrad, sest meie koostöö toimis väga hästi ja nad olid meie kaubaga rahul," ütles Saagpakk. Ta lausus, et seni pole tööstus piima kokkuostuhinna kallale veel läinud ja 1-1,5 kuud peab praeguse hinna juures kindlasti vastu. Eesti turule aga rohkem toodangut ei mahu. „See, kes üritab, see annab lihtsalt muidu ära ja kogu lugu."

Toodangu importimisele Vene Föderatsiooni kehtestati piirangud seoses Venemaa põllumajandusjärelevalve poolt oktoobris Eesti piima- ja kalatööstuse ettevõtetes läbi viidud inspekteerimisega. Eesti veterinaar- ja toiduamet on tänaseks kõik venelaste märkused ettevõtetega koos läbi arutanud. Koostamisel on tegevusplaan, mille järgi viiakse kõigi tolliliidu normide täpseks järgimiseks läbi vastavad riiklikud protseduurid, samuti koostatakse igale ettevõttele aruandes toodud märkuste põhjuste kõrvaldamise kava. Praeguseks on kõik ettevõtted tihedas koostöös veterinaar- ja toiduametiga juba alustanud märkustes väljatoodud rikkumiste kõrvaldamist.