"Ma olen huvitatud trükimeedia sõltumatusest ja vabaduse kaitsmisest," kommenteeris Lebedev.


"Lebedev võib omandada 75 protsenti ettevõtte aktsiatest," teatas Bloomberg. Mees on pidanud läbirääkimisi ajalehe omandamiseks juba aasta jooksul. Lisaks heidab oligarh silma ka ühele suurimale Briti ajalehele Independentile.
"Tal on piisavalt raha," kinnitas Lebedevi pressiesindaja Artjom Artjomov Financial Times’ile. Samas on Bloombergi andmetel miljardär Lebedevist saanud majanduskriisi tõttu miljonär.
Forbes hindas aasta tagasi mehe varanduse suuruseks 3,1 miljardit dollarit ja ta oli tookord rikkuse poolest maailmas jõukamate inimeste seas 358. kohal.


Lebedev värvati 1982. aastal KGB-sse ja ta töötas Nõukogude Liidu ajal Londonis asuvas saatkonnas, kus tema ülesandeks oli jälgida, mida kajastavad Briti ajalehed.
Hiljem omandas Lebedev koos Mihhail Gorbatšoviga ajalehe Novaja Gazeta ja seejärel rajas ta ajalehe Moskovski Korrespondent, mis on nüüdseks suletud. Ta on tegelenud ka pangandusega.
Lebedev on kritiseerinud Vladimir Putinit alates 2003. aastast, mil ta kandideeris Moskva linnapeaks ja süüdistas riigiametnikke oma taskute täitmises, selle asemel, et elavdada Venemaa majandust. Lebedev oli mõnda aega ka duumasaadik.
"Nimetage mind õige riigiametnikuks, kes pole multimiljonär," väitis Lebedev tookord. "Riigi oligarhid viivad miljardeid dollareid välismaale. Euroopa riikide kodanikud näevad jahte, millega nad seilavad ja lennukeid, millega nad lendavad, millistes juveliiriärides on nad sagedasteks külalisteks ja mida nad ostavad."


Evening Standardi tiraaž on 287 000. Kui 49-aastane Lebedev omandab ajalehe, saab temast esimene Vene oligarh, kes katsub Briti meediaturul õnne.