Venemaa presidendi Vladimir Putini liitlased reageerivad teadetekohaselt brittide nõudmisele karistada Putini „semusid“, vahendab Daily Telegraph.

Euroopa Liit leppis teisipäeval kokku nimekirja koostamises venelastest, kes seisavad pärast 298 inimese hukkumiseni viinud lennukatastroofi silmitsi sanktsioonidega.

Downing Street keeldus ütlemast, millised oligarhid sihikule võetakse, sest on olemas oht, et nende varad põgenevad riigist.

Suurbritannia peaminister David Cameron tervitas Euroopa Liidu kokkulepet, kuid kutsus Euroopa riike, sealhulgas Prantsusmaad ja Saksamaad tegema rohkem ja kokku leppima karmimates võimalikes majanduslikes karistustes Venemaale kui tervikule. Euroopa Liidu ametnikud kohtuvad neljapäeval, et arutada kolmanda astme sanktsioonide kehtestamist, mis võivad sisaldada blokeeringuid finantsteenustele ning kaubandusele ja energiaekspordile.

Küsimusele, kas oligarhid viivad oma varasid juba Londonist minema, vastas Briti peaministri ametlik pressiesindaja: „Meetmetel, mis on tarvitusele võetud isikute ja organisatsioonide vastu, on seos mõningate finantsvoogudega, mida me oleme näinud üle Euroopa, sealhulgas siin, Londonis. See on kindlasti nii.“