Venemaa Kommertspanga VTB peetavatest läbirääkimistest teatas Venemaa rahandusminister Aleksei Kudrin, kirjutab Gazeta.ru. Tegemist on esimese ametliku kinnitusega ühe Venemaa suurima pangatehingu kohta.

"46 protsendi Moskva Panga aktsiate müüki VTB-le praegu arutatakse," ütles Kudrin, kuid tema kinnitusel sõltub kõik tingimstustest.

Moskva Panga president vastas ajalehe küsimustele, kas ka temale on tehtud ettepanek müüa oma aktsiad, et "ettepanekuid on igasuguseid: pakutakse abielu, lehma osta."

VTB on Venemaal varade mahult Sberpanga järel teisel kohal, Moskva Pank kuulub Venemaa viie suurima panga hulka. Praegu on Moskva linna omanduses 46,48% aktsiatest otseselt ja 17,32% kontrollitakse läbi tütarettevõtete OAO Pealinna Kindlustusgrupp. Panga presidendile Andrei Borodinile kuulub koos Lev Alalujeviga 20,32% ning väikeaktsionäridele Goldman Sachs ja Credit Suisse kokku 6,65%.

Moskva Pank omandas Eesti Krediidipanga aktsiate kontrollpaki 2005. aastal. Toona lubas Moskva Pank, et Eesti Krediidipanga tegevusse ei sekku.