Ajakirja iga-aastane Venemaa rikkurite paremusjärjestus näitab, et nad on läbi elanud uskumatu hävingu. Oleg Deripaska, kes on viimasel kahel aastal olnud Finansi tabeli tipus, langes 8. kohale, olles kaotanud 85 protsenti oma varandusest – 40 miljardilt dollarilt 4,9 miljardile dollarile, vahendab Associated Press.

Playboyst metalli ja pangandusmiljardär Mihhail Prohhorov, kes müüs eelmise aasta algul oma osaluse kaevandusettevõttes Norilsk Nikel, tõusis 7. kohalt esimeseks. Prohhorovi varandust hinnatakse 14,1 miljardile dollarile võrreldes eelmise aasta 21,5 miljardi dollariga.

Chelsea jalgpalliklubi omanik ja terasetootja Jevraz osanik Roman Abramovitš hoiab endiselt teist kohta. Tema varandus on aga eelmise aasta 23 miljardilt dollarilt kahanenud 13,9 miljardile dollarile.

Teiste kaotajate hulgas on terasemagnaadid Vladimir Lissin, NLMK enamusosanik, ja Aleksei Mordašov, Severstali omanik. Venemaa rikaste tabelis kolmandat kohta hoidev Lissin on pidanud taluma oma varanduse kokku kuivamist 65 protsendi võrra 7,7 miljardile dollarile. Mordašov on kaotanud 81 protsenti oma varandusest, mis on nüüd vaid 4,1 miljardi dollari suurune.

Finans, mis avaldab oma tabeli kaks kuud enne kuulsamat USA ajakirja Forbes tabelit, teatas, et võrreldes eelmise aastaga on miljardäride hulk kahanenud poole võrra. Eelmisel aastal oli miljardäre 101.