Sellele viitab lehe käsutuses olev kirja koopia, mille on allkirjastanud Gaik Magakeljan, kes on Afina Pallada nõukogu esimees ja üks omanikest. Ettevõtte käive on ligi miljard dollarit aastas.

Kirjas tehakse ettepanek taastada Liepājas metalurgsi tegevus ning seatakse rida tingimusi, mille täitmisel on Vene suurfirma nõus investeerima Läti tööstusettevõttesse. Näiteks arvavad venelased, et saavutada tuleb olukord, kus praegused Liepājas metalurgsi omanikud loobuksid ettevõtte aktsiatest vabatahtlikult. Samuti nõuavad Vene investorid, et Liepājas metalurgsi ei müüdaks kohalikule sadamale. Afina Pallada esindajad plaanivad lähiajal külastada Lätit.

Läti rahandusminister Andris Vilks kinnitas, et Afina Palladast võib saada potentsiaalne Liepājas metalurgsi investor, kuid andis mõista, et seda vaid juhul, kui ettevõtte praegused omanikud loobuvad oma aktsiatest. Vastaselt juhul ei pruugi Liepājas metalurgsi Vilksi hinnangul enam kunagi tootmist taastada.

Üks suurimaid Liepājas metalurgsi aktsionäre Kirov Lipman teatas, et ei pea Afina Palladat tõsiseltvõetavaks investoriks, kuna ettevõttel on „omad raskused" ja „Omad võlad". Varem on Baltimaade ainukese metallurgiatehase ostuga seostatud maailma ühe suurima terasekaupleja Stemcori. Samuti ettevõtte Eesti partnerit BLRT, kellel on Läti tehasega kahasse gaasivabrik. Balti Laevaremonditehase juht Fjodor Berman on Ärilehele kinnitanud,  et ei kavatse Liepāja linna peamise tööandja püsimajäämiseks oma raha panustada.