Järgmine puhkusteperioodi kõrgaeg Venemaal on 1. kuni 10. mai. Nõudlus reiside järele on kahanenud 20-30 protsenti. Lisaks on muutunud sihtkohad.

Venemaa Turismifirmade liidu pressisekretär Irina Tjurina selgitas, et see on tingitud peamisel t nõrgast rublast ja välispoliitikast. „Venelased püüavad raha kokku hoida," ütles ta.

„Väiksema nõudluse tõttu ei panda käima ka tavapäraseid lisalende. Suurim kukkumine on toimunud Baltikumi osas, eriti Läti ja Leedu puhul. Nõudlus on peaaegu null. Hea on aga seis Eesti osas. Selle põhjused on peamiselt mitmekordse viisa pakkumine ning soodsad lennupiletid," lisas Tjurina.

Kuurortid on aga endiselt populaarsed. Venelastele on viimastel aegadel enim meeldinud Tšehhi ja Ungari kuurortid. Lisaks on jätkuvalt suur huvi Egiptuse, Tai ning Vietnami järele.

„Suurenenud on nõudlus Armeenia, Gruusia, Usbekistani ja Aserbaidžaani reiside järele," ütles Tjurina. Ta usub, et neisse riikidesse reisivad need inimesed, kes enne käisid Ukrainas. Samuti käivad seal need, kes ei soovi kõrge rahavahetuskursi tõttu reisida Euroopasse.

Venemaa turismifirmad on siiski positiivsed. Suvi ei tule neile küll kerge, kuid kasumit oodatakse siiski.