Briti valitsuse andmetel on kiirviisasid jaanuarist septembrini välja andtud 162, 66 enam kui samal perioodil aasta varem. Eriti hakkas huviliste arv kasvama alates märtsist, kui kehtima hakkasid esimesed sanktsioonid.

Kiirviisa on investori-viisa, mis tähendab, et kui inimene paigutab kas valitsuse võlakrijadesse või mõnesse Briti ettevõttesse 2 miljonit naela, siis saab ta elamisloa maksimaalselt 3 aastaks ja 4 kuuks. Veel kuu aega tagasi võis raha paigutada ka kinnisvarasse, kuid uued sanktsioonid keelavad selle. Kiirviisa tähendab, et otsus tehakse 3 nädala jooksul.

Pärast kaht aastat saavad investori-viisa omanikud jääda riiki alaliselt, kui nad investeerivad veel lisaks 10 miljonit naela. 5-miljoni naelane lisainvesteering võimaldab alaliselt elama asuda pärast kolme aastat.

The Sunday Timesi andmetel soovivad umbes pooled investori-viisa saajad edaspidi investeerida enam kui 5 miljonit naela.

„Mida meie Venemaa kliendid soovivad on kodakondsus ning kui sa investeerid rohkem, siis saad sa kodanikuks kuue aasta asemel viie aastaga," ütles jurist Kamal Rahman.

Äsja kirjutas Bloomberg, et venelased ei soovi enam Inglismaal kinnisvara osta. „Rubla on nii palju kukkunud, et ostes kinnisvara teises valuutas, näiteks naeltes, on kaup peaaegu kaks korda kallim kui aasta alguses," ütles Mike Bird Business Insiderist.

Rikkad venelased hoiavad kokku ka puhkuste osas. Rubla kukkumine on jätmas suurt jälge näiteks Tai turismipiirkondadele.