Beauchamp Estates teatas, et Londoni luksuslike elamispindade müük on pärast rubla languse algust aasta tagasi kümme protsenti kasvanud, vahendab Daily Telegraph.

„Mul on praegu pool tosinat Vene klienti, kes tahavad igaüks kiiresti kulutada üle 20 miljoni naela uue kodu ostmiseks Londoni kesklinnas. Nende jaoks peab aadress olema Belgravia, Knightsbridge, Mayfair või Regents Park, peab olema prestiižne postiindeks ning asukoht ideaalselt pargi kõrval või roheluses,“ ütles Beauchamp Estatesi asutaja Gary Beauchamp.

Kinnisvarasse investeerida soovivate venelaste hulk on Beauchampi sõnul suurenenud.

„Varem oli kõik lõppkasutamiseks mõeldud kinnisvara, aga nüüd, kui nende ärilised ettevõtmised Moskvas on aeglustunud, näevad nad investeerimist Londoni kinnisvarasse võimalusena, nii et nagu hiinlased hakkavad nad nüüd ostma väljarentimiseks mõeldud investeerimiskinnisvara ja äripindu, mida varem pole nende puhul Londonis suurel määral nähtud,“ ütles Beauchamp.

Kinnisvarafirma Rokstone tegevdirektori Becky Fatemi sõnul on Vene klientide arv tema juures sel aastal kahekordistunud.

„Vene ostjate osas on alates rubla kollapsist ja Vene majanduse aeglustumisest rahvusvaheliste sanktsioonide tõttu olnud suur tõus. Jõuluhooaeg ei ole nende otsinguid peatanud, praegu on mul mitmeid Vene kliente, kes tahavad kulutada kuni 100 miljonit naela kodu peale Londonis,“ rääkis Fatemi.

Ostjad on enamasti perekonnad ja äritegelased Moskvast, kes ostavad julgeolekukaalutlustel suuri eraldatud maju, mitte keldri- või esimese korruse kortereid, lisas Fatemi.

„Nad ei hülga Venemaad, sest nad käivad tihti Moskva vahet. Mis on viimase kaheksa kuu jooksul märkimisväärselt muutunud, on Londonis investeerimiskinnisvara – nii elamis- kui ka äripindu - ostvate venelaste arvu kasv,“ märkis Fatemi.

Venelaste seas populaarsemate aadresside hulgas Londonis on Kensington Palace Gardens, One Hyde Park, Knightsbridge Apartments ja Holland Park.