Kommersant kirjutab, et eelmise aasta lõpus vastu võetud uued kauplemisreeglid peaksid jõustuma 1.juulist. Nende reeglite kohaselt ei lubata elumajades tegutseda kõikidel kauplustel ning seal asuvad kaubandusasutused peavad uksed sulgema hiljemalt kell 23.00 õhtul.

„Praeguses majanduslikus olukorras oleks kaubandusettevõtete sulgemine või nende lahtiolekuaja lühendamine ajakohane ning tooks kaasa töötute arvu kasvu, ettevõtete kasumite vähenemise ning kulude kasvu, mis paratamatult kajastuks jaehindade kasvus,“ seisab kaubandusettevõtete huvide kaitse volitatud esindaja Andrei Danilenko poolt asetööstusministrile Viktor Jevtuhhovile saadetud kirjas.

Uued reeglid keelavad elumajade mitteeluruumides asuvate väikepoodide ning supermarketite ööpäevaringse töötamise. Ühe advokaadi kinnitusel lubab seaduse sõnastus arvata, et keelu alla lähevad ka restoranid, apteegid, keemilised puhastused, juuksuritöökojad jms.

Sõltumatute poekettide liidu direktori Sergei Kuznetsovi kinnitusel asub 50% regionaalseid kaubakette suurlinnades just elumajade esimesel või keldrikorrusel.