Leonid Emašanov on Togliattis asuva Avtovazi suurtehase mehhaanik, aga ta ei soovinud CNNi ajakirjanikule oma kodu näidata. Ta ütles, et seal elab liiga palju inimesi.

Leonid ja tema abikaasa Natalia elavad koos naise vanemate ja mehe vennaga. Nüüd on Natalia ka lapseootel.

Abielupaar ütleb, et rent, mida nad eraldi elamise ajal maksid, muutus neile üle jõu käivaks.

„Meie sissetulekust piisab vaid, et maksta kommunaalarvete ja toidu eest. Vahel harva saame osta ka riideid, minna kinno või teatrisse," ütles Leonid.

Ja elu on peagi minemas veel halvemaks.

Avtovaz peab tegema suuri kärpeid. Nad vähendavad töönädala pikkust neljale päevale nädalas. See tähendab, et Emšanovi palk väheneb umbes 20% võrra ning on siis 15 000 rubla (200 dollarit).

„See on naeruväärselt väike sissetulek," kurtis ta. Enne kärpeid teenis ta 20 000 rubla ehk 262 dollarit kuus.

Rahvusvahelised autotootjad kolisid Venemaale, sest nägid riigis tohutut kasvukohta. Prognoositi, et sellest saab üks suurimaid turge maailmas.

Venemaa raskused on aga tööstust rängalt tabanud. Eelmisel aastal kukkus automüük 36%.

Togliatti on tuntud just Avtovazi tehase tõttu, mis on meeletu kompleks, kus toodetakse peamiselt Ladasid. Täna pannakse seal kokku ka Renaulte ja Nissaneid.

Niisiis on venelastel raske aeg. Leonid võttis endale ka teise töö ning seda valdkonnas, mille puhul on oodata kena kasvu. Ta läks tööle turvamehena.

„Selline majanduslik seis ei too midagi head. Kuritegevus hakkab kasvama," ütles ta. „Inimesed kardavad kõike. Ma ei tea, milleni see kõik viia võib."