Lenta.ru kirjutab, et idanaabri autoturul valitseb praegu ostja. Müüjad ahvatlevad kliente sooduspakkumiste ning kingitustega, sest juba peaaegu aasta on müüginumbrid languses ning laod sõidukeid täis. Tootjad on pessimistlikud, sest lähiajal nõudluse kasvu ei loodeta, mistõttu vähendatakse ka tootmist. Vaatamata ülepakkumisele uute autode hinnalangust loota ei ole.

Euroopa autotootjate assotsiatsiooni Venemaa esindaja Jörg Schreiber tõdes, et müüginumbrite langus Venemaa turul mitte ainult ei jätku, vaid kogub kiirust. Assotsiatsiooni andmetel müüdi kaheksa kuu kokkuvõttes Venemaal autosid eelmise aasta sama ajaga võrreldes 217 000 võrra vähem. Kui märtsis olid müüginumbrid aastataguse ajaga enam-vähem samal tasemel, siis juba juunis kukkus müük aasta varasema ajaga võrreldes 17 protsenti.

Juulis oli vahe juba 23 protsenti ning augustis 26 protsenti.
PricewaterhouseCoopersi autosektori juhi Sergei Litvinenko hinnangul ei jõua müüginumbrid mullusele tasemele enne 2016. aastat. Ja alles 2017. aastal võib loota 2012. aastal saavutatud viimase 10 aasta rekordnumbritele lähedasi tulemusi.

Uudisteportaal kirjutab, et autoturu seis illustreerib kogu Venemaa majanduses valitsevat olukorda. Elanike ostujõud langeb, aga hinnad tõusevad. Tulemusena lükkab keegi uue auto ostuotsuse edasi ning osa inimesi soetab kasutatud auto.

„Venemaa autoturg kogeb majanduslanguse ning poliitiliste pingete mõju,“ tõdes Avtostati analüütik Aleksei Muhanov.