„Teie esimest ametiaega iseloomustas see, et majanduskasv oli keskmiselt 7% igal aastal, kusjuures naftabarreli hind oli siis 30 dollari ümber,“ tuletas Kudrin Putinile otse-eetris meelde.

„Kuid praeguse ametiaja jooksul, ja isegi siis, kui nafta hind kerkib 65-70 dollarini barreli eest, jääb majanduskasvuks ikkagi vaid 1,5%,“ märkis Kudrin.

„Pärast majanduslangust on vaja, et tuleks majandustõusuaastad, kuid keskmiselt jääb SKP ikkagi 1,5% piiridesse, mis on väiksem kui maailmas keskmiselt, mis omakorda tähendab, et Vene majanduse tähtsus maailmamajanduses kahaneb,“ selgitas Kudrin.

Kudrin hoiatas, et Venemaal tekib seetõttu tõsine investeerimiskriis, mis võib viia ka riigi kaitsevõimekuse languseni.

„Mida me ka ei räägiks stiilis, et me saame hakkama, need numbrid, millest ma rääkisin, on vaieldamatu fakt,“ ütles Kudrin, kelle sõnad oli reaktsioon Putini väitele, et Venemaa majanduses saab kahe aastaga kõik korda.

Putin tuletas Kudrinile seepeale meelde, et eksrahandusminister oli üks neist riigi majandusarengu programmi väljatöötajatest, seega on ka Kudrin ise riigi kehvas käekäigus osaline.
„Esiteks, teie olite üks riigi majandusarengu programmi autoritest. Kui seal on midagi valesti, kui meie teiega midagi kahe silma vahele jätsime, siis see on meie ühine, ehk siis ka teie süü,“ vastas talle Putin.

„Austatud Aleksei Leonidovitš, meie teiega pole mitte ainult pikki aastaid koos töötanud, meil on ka väga head, et mitte öelda praktiliselt sõbralikud suhted. Ma tean väga hästi teie seisukohta, ja praegu esitasite te prognoosi, mis on väga lähedal sellele, mis võib juhtuda,“ ütles Putin.

President lisassiiski, et kavatseb Kudrini arvamuse kindlasti arvesse võtta.