Kudrin ütles intervjuus Interfaksile, et mitmetes tööstusharudes on olukord sama tõsine kui eelmise, 2008-2009. aasta kriisi ajal. Eksrahandusminister prognoosis, et Venemaa SKT langus saab selle aasta teises kvartalis olema veelgi suurem kui esimeses kvartalis.

„On võimalus, et olukord laabub ja langus peatub, kuid võrreldes eelmiste aastate sama perioodiga jääb SKT statistiliselt ikkagi langusesse,“ märkis Kudrin.

Sel aastal kukub SKT Kudrini sõnul umbes 4%, mida on rohkem kui majandusministeerium oma prognoosis ette on näinud. „Raskendavate asjaoludena“ nimetas Kudrin nafta hinda ja Ukraina konflikti. Vaadates aga rubla kurssi, on situatsioon eksrahandusministri hinnangul isegi hullem kui kuus aastat tagasi. Kasuks ei tule ka riigis leviv koondamistelaine, sissetulekute vähenemine ja tarbekaupade hinnatõus.

Kudrin märkis, et riigi reservideks jagub juhuks, kui kriis kestab kaks aastat. Tema sõnul aga võimud vastu võtnud väga kallid ja täiesti õigustamatud meetmed pankade toetamiseks.

Kudrin rõhutas taas struktuursete reformide vajalikkust majanduses. „Valitsuse enesealalhoiuinstinkt hakkab tööle alles siis, kui tõsised probleemid reaalselt kohale jõuavad,“ nentis ta.

Eksrahandusminister ütles ka, et ei välista oma naasmist „võimu juurde“. Kudrin teatas, et on nõus töötama president Vladimir Putini meeskonnas juhul, kui viiakse läbi teatavad reformid, sealhulgas poliitilised. Kudrin märkis, et Putin kandideerib kindlasti 2018. aastal taas presidendiks, kui Konstitutsiooni ta muutma ei hakka, kuna tahab säilitada endale võimaluse jääda võimule ka pärast 2024. aastat.