Komitee juht Konstantin Kosatšov rääkis Interfaksile, et koosolekul osalevad ka rahandusministeeriumi, majandusministeeriumi ja väliministeeriumi esindajad.

„Esmaspäeval arutame Venemaa kohta rahvusvahelistes majandusreitingutes. Meid teeb murelikuks, kuidas peamised agentuurid, nn suur kolmik- Moodys, Fitch Ratings ja Standard & Poor's sünkroonselt, ühe-kahepäevaste vahedega Venemaa reitingute langetamisest teada annavad,“ rääkis ta.

Sellele järgneb tavaliselt ka ettevõtete reitingute langetamine.

Viimastele on see aga väga oluline teema, sest kui neile on reitingu kinnitanud kaks rahvusvahelist agentuuri, saavad nad juurdepääsu rahvusvahelisele laenuturule, võlakirjaturule. Reitingust sõltub aga laenuraha hind. Meie kui regioonide üldkogu peame seda olukorda analüüsima, selgitas Kosatšov.

Rahvusvaheliste reitinguagentuuride tegevust analüüsides on näha, et käimas on mahukas kampaania, mille eesmärk on näidata Venemaad võimalikult ebasoodsas valguses, kinnitas Kosatšov.
„Sellega seoses kerkib kaks küsimust- kas reitinguagentuuride tegevus ning nende järeldused vastavad Venemaa tegelikule olukorrale ning kuivõrd kogutakse infot, kuidas seda analüüsitakse ja lõpuks, kuivõrd professionaalsed need hinnangud on,“ lausus ta.

Lisaks kerkib tema sõnul küsimus, kuivõrd politiseeritud on need hinnangud.

„Võib-olla on need hinnangud üldise Venemaa diskrediteerimiskampaania osa ja nende eesmärk on meile survet avaldada,“ märkis ta.

Ka Euroopa Liidus kerkis finantskriisi ajal, mil reitinguagentuurid langetasid probleemsete riikide reitinguid, agentuuride objektiivsuse küsimus. 2010. aastal kinnitasid Euroopa Komisjoni ametnikud, et reitinguagentuurid ei süvene riikide olukorda ega suuda olla objektiivsed, mistõttu mõeldi tõsiselt oma sõltumatu reitinguagentuuri loomise peale.