„Vastupidiselt rahandusministeeriumi ideele säilib küll kõikide töötavate pensionäride pension, kuid ajal, mil nad ka töötasu saavad, nende pensioni ei indekseerita. Kui pensionär enam ei tööta, taastub ka indekseerimine,“ vahendab Vedomosti Batalina Twitteripostitust.

Varem on Batalina samuti sotsiaalmeedia kaudu teada andnud, et tuleval aastal indekseeritakse pensione kaks korda aastas- veebruaris ja sügisel.

Ühtse Venemaa juhtkonnaga kohtunud peaminister Dmitri Medvedev toetas töötavate pensionäride pensioni indekseerimata jätmist. "Kui inimene minetanud ja suudab osa oma vajadusi töölkäimise arvelt täita. Ja nii on õiglane mõelda selle, et selle kategooria pensione ei indekseerita,“ lausus Medvedev.

Varem ei ole tööministeerium ja valitsus indekseerimisest loobumise ideed toetanud.

Venemaal on 14 miljonit töötavat pensionäri ehk ligi kolmandik kõigist pensionäridest. 5. oktoobril teatas Batalina, et Ühtne Venemaa teeb ettepaneku töötavate pensionäride pensioni mitte indekseerida, kuid pension säiliks kõikidele töötavatele pensionäridele, olenemata nende töötasust.

Rahandusministeerium tegi ettepaneku lõpetada nendele töötavatele pensionäridele pensioni maksmine, kelle töötasu ületab miljon rubla aastas (14 218 eurot aastas).