Tootmist ja müüki hakkab organiseerima alkohoolsete jookide hulgimüüja Vostochno – Evropeyskaya Distribyutorskaya Kompaniya (VEDK).

Ettevõtte brändijuht Stanislav Kaufman rääkis, et Stoli saab olema Venemaa tarbijatele kättesaadavam kui välismaine toodang – 0,75 liitrine pudel kodumaist viskit hakkab jaemüügis maksma 600 – 650 rubla (9,55 – 10,34 eurot). Viski tooraine saab olema aga rangelt venemaine.

Föderaalse turu-uuringutekeskuse juht Vadim Drobiz märkis, et Sojuzplodoimporti ja VEDKi ühistoodangust saab alternatiiv rubla languse tõttu kallinenud välismaistele viskidele. Selle aasta esimeses kvartalis kasvas viski müük Venemaal vaid 5-6 protsenti, samas kui varem oli kvartaalne kasvutempo keskmiselt 20 protsenti.

VEDK on Sojuzplodoimporti peamine partner ka selliste alkoholibrändide puhul nagu Stolitšnaja ja Moskva viin, Stolitšnõi konjak ning Sovetskoje šampus.

Rosstati andmetel kukkus viina ja muude piiritusejookide müük Venemaal eelmisel aastal 8 protsenti 119,3 miljoni dekaliitrini.