Tegemist on AO Budjonnovskgazprombõtservisi tegevdirektori Uali Jevgamukovi ja OOO Gazprom Mežregiongaz Stavropoli Nevinnomõsski filiaali tegevdirektori Umar Kalmõkoviga, vahendab Interfax.

Gazprom Mežregiongazi peadirektori nõunikku Raul Arašukovit kahtlustatakse kuritegeliku ühenduse organiseerimises ja eriti suures kelmuses.

Viimase pojale Rauf Arašukovile on esitatud süüdistus kuritegelikus ühenduses osalemises, kahe mõrva organiseerimises eelneval kokkuleppel kasusaamise eesmärgil ja tunnistajale surve avaldamises. Rauf Arašukov võib olla osaline Karatšai-Tšerkessi Vabariigi ühiskondliku noorteliikumise Adõge-Hase esimehe asetäitja Aslan Žukovi ja Karatšai-Tšerkessia presidendi nõuniku Fral Šebzuhhovi mõrvas ning mõrva tunnistaja Žukovi läbipeksmises.

Veel usuvad uurijad, et Rauf Arašukov kuulus kuritegelikku ühendusse, mille organiseeris tema isa Raul Arašukov. Juurdluse materjalide järgi organiseeris Raul Arašukov kuritegeliku ühenduse maagaasi varastamiseks Gazpromilt ja mõne aastaga varastatigi gaasi enam kui 30 miljardi rubla väärtuses.

Lisaks Raul ja Rauf Arašukovile on vahistatud Raufi vend Ruslan Arašukov, Guzer Hašukajev, Nikolai Romanov, Igor Travinov ja Alan Kjatov. Neid süüdistatakse riisumises ja osalemises kuritegelikus ühenduses.