Esimese poolaasta kokkuvõttes vähenes Silvano käive 36,9% 34,5 miljoni euroni ning puhaskasum 45,8% 3,1 miljoni euroni.

Ettevõte märgib börsiteates, et vaatamata põhiturgude majandusolukorra halvenemisele on kontserni jõupingutused äritegevuse optimeerimisel hakanud vilja kandma ning pärast väga vaevalist tarbijaturu olukorda aasta alguses, aitas hooajaliselt tugevam II kvartal tasandada nii mõnedki kontserni I kvartali kaotused.

„Vaatamata sellele asjaolule ei näe kontserni juhtkond majandusolukorra kohest paranemist meie peamistel müügiturgudel. Venemaa, Valgevene ja Ukraina SKT numbrid viitavad jätkuvalt majandusolukorra jahenemisele,“ seisab teates.

Suurem osa Silvano kuue kuu müügist on seotud Venemaaga: 18,3 miljonit eurot ehk 53,2% kogukäibest. Müügimahult järgmine piirkond oli Valgevene, kus käive ulatus 11,2 miljoni euroni, mis moodustas 32,4% kogukäibest.

Kontserni müük Venemaal kahanes eelmise aasta sama ajaga võrreldes 40%. Vaadeldes frantsiisikaupluste müügitulemusi kohalikus valuutas, siis läbimüügid rublades on ettevõtte teatel võrreldaval tasemel eelmise aasta sama perioodi müükidega. Hulgimüügisegment on jätkuvalt kõige kõikuvam.

Valgevenes moodustas kontserni kogumüük 2015. aasta esimeses pooles 11,2 miljonit eurot, mis on 28% võrra madalam kui samal perioodil eelmisel aastal.

Ukrainas on kontserni müük jätkuvalt langustrendis ning Kasahstan on müügimahtudes ületanud Ukraina näitajad. Ukrainas müüs kontsern 2015. aasta esimese 6 kuuga 772 000 euro eest kaupa (mis on vähem kui 3 Balti riigi peale kokku), seda on 71% vähem kui eelmise aasta samal perioodil. Ettevõte märgib, et eeldusel, et majanduslik ja poliitiline olukord riigis paranevad, lubab olemasolev frantsiisipoodide võrgustik oodata korralikku läbimüügi kasvu (Ukrainas haldavad kontserni partnerid kokku 90 kauplust, Kasahstanis on vastav number 52 ning kasvab).

Kontserni läbimüügid vähenesid ka teistel peamistel sihtturgudel, sealhulgas Balti riikides kus kontsern opereerib lisaks ka oma kauplusi.

Juuni lõpu seisuga tegutses Milavitsa ja Lauma Lingerie kaubamärkide all kokku 688 kauplust. Silvano kontserni oma jaemüügiketid tegutsesid Valgevenes ja Lätis. Teise kvartali lõpu seisuga opereeris kontsern 66 kauplusega. Milavitsa tootemargi all tegiutses 584 kauplust. Lisaks 36 Lauma Lingerie kauplust.