Sergei Šoigu andis president Vladimir Putinile reedel teada, et Vene sõjalennukid hävitasid 15 nafta rafineerimis- ja hoiustamiskohta. Lisaks lasti õhku kokku 525 veoautot, mis vedasid naftat või selle saadusi. Šoigu teada tähendab see ISISele päevase tulu vähenemist 1,5 miljoni dollari võrra.

Venemaa on Süüria kohal õhurünnakuid korraldanud alates 30. septembrist, kuid need muutusid tunduvalt intensiivsemaks, kui eelmisel nädalal sai kinnitust, et Metrojeti lennuki Egiptuse kohal tõi alla ISISe paigaldatud lõhkeseade. Kõik 224 pardal viibinud inimest said surma.

President Putin on ühistest operatsioonidest rääkinud nii USA president Barack Obama, kui teiste G20 riikide juhtidega. Prantsusmaa president Francois Hollande lendab järgmisel nädalal nii Washingtoni kui Moskvasse, et ühistest rünnakutest rääkida. Putin on juba sõduritele käsu andnud, et prantslastega tuleb koostööd teha.

Venemaa riigitelevisioon näitas, kuidas riigi õhuväe liikmed kirjutasid ISISe suunas välja lastavate pommide peale „Meie eest!" ja „Pariisi eest!".

Šoigu lisas, et Venemaa sõjalennukid tegid nelja päeva jooksul kokku 522 väljalendu ning hävitasid 800 sihtmärki. Lahingtegevusse on panustanud ka sõjalaevad.

Deir el-Zouris sai ühes rünnakus väidetavalt surma kokku 600 sõdurit. Seda ei ole aga ametlikult kinnitatud.

Ka USA ja Prantsusmaa lennukid on tabanud naftaga seotud sihtmärke.

Putin kiitis sõjaväe tegevust, aga rõhutas, et palju on veel teha. Ta on jätkuvalt seisukohal, et maaväelasi Süüriasse ei saadeta.