42-aastane keevitaja on olnud töölt eemal alates käesoleva aasta algusest. Tal on kopsuhaigus, mis häirib hingamist, mõjutab nägemist ning on teinud mehe nii nõrgaks, et ta suudab vaevu ühelt toolilt teiseni liikuda. Seega on mees pikal töövõimetuspuhkusel - ta peab mööda arste käima.

Selle aja jooksul, mil ta on puhkusel olnud, on tema 20 000 rublase palga ostujõud jätkuvalt vähenenud. See on täna võrdne 330 dollariga. Seda on poole võrra vähem kui aasta aja eest. Tema naine on emapuhkusel. Kui abikaasa lähiajal laste päevakeskusesse tööle naaseb, siis hakkab pere saama iga kuu 100 dollarit lisaks. Nelja lapsega pere vajadused ei ole aga veel kohanenud Venemaad tabanud äkilise majanduslangusega.

„Tüdrukud on teismelised," rääkis mees oma vanematest lastest ning tema hääles ja olekus oli märgata paanikat, sest pere rahaline olukord on väga kehv. „Neil on kõike vaja - jopesid, jalanõusid, raha, et sõpradega väljas käia. Täna oleme õnnelikud, kui suudame piisavalt süüa osta."

Miller sõitis erinevate trammide ja bussidega kokku 12 tundi, et jõuda arsti juurde. Tema enda kodukoha haigla ei ole piisaval tasemel ja seal ei ole vajalikku tehnikat. Kohalikku transpordisüsteemi on aga tabanud kärpekäärid ning see tähendab, et kunagisest päeva pikkusest käigust on saanud kahepäevane reis.

Miller on näide aastatega keskklassi jõudnud inimesest, kes nüüd väga selgelt tajub, kuidas ta tagasi vaesusesse vajub. Temaga samalaadses olukorras on väga paljud venelased, kui kõige rikkamad välja jätta. Tveri-suguste provintsilinnade inimesed on valmis lühemat aega kannatama. Kodumaa armastuse puhang, mida Putin õhutab, on väga tugev. Arvamus, et Venemaa hädades on süüdi Saudi Araabia ja USA soov viia Venemaa pankrotti, levib igal pool Venemaal.

Milleri-sugustel on aga siiski raske, sest nemad kardavad, et ei näe kunagi enam seda aega, mil rahaliselt juba täitsa kenasti hakkama saadi. Provintsides on hirm tuleviku ees kasvamas, kuid viha riigijuhtide vastu veel ei ole.

Moskva elanike elustandardit on majandusolukord vähem mõjutanud. Siin elab palju riigiametnikke ja on ka ettevõtete peakontoreid.

Riigis on töötuse määr siiski vaid 5,5%.

Keskmine leibkonna sissetulek on aastaga kukkunud 31 200 rublani ehk 500 dollarini. Rublades on langus olnud 8%, dollarites aga lausa 50%.

Sel aastal kulutavad leibkonnad toidule eeldatavalt vähemalt poole oma sissetulekust. Sellest kirjutas eelmisel kuul Vedomosti.

Miller kardab, et tema töökoht võidakse üldse kaotada ehkki ta töötab sõjaväetööstuses. On ju riigikaitse üks vähestest valdkondadest, mida kärped ei puuduta. Mehe pere on täna olukorras, kus kuskilt kokku hoida enam ei anna.

Andrei Miller peab täna kodu ja haigla vahel sõitmiseks laenama raha sugulastelt, kellel läheb veidi paremini kui temal. Seekord on Milleril aga õnne, kaastundlikud arstid leidsid talle ühe vaba haiglavoodi, kus ta saab öö veeta. Mees jäi nimelt maha bussist, millega oleks alanud tema 12-tunnine sõit koju.