Kolmapäeval anti teada paketist, mis koosneb 60st meetmest ning see peaks toetama majandust ja stimuleerima struktuurseid reforme. Selle olulisemaks osaks on 1 triljoni rubla abil pangasüsteemi rekapitaliseerimine. Lisaks antakse 300 miljardit riiklikule arengupangale Vnesheconombankile, et see suunaks selle edasi reaalmajandusse.

Venemaa pangandus on saanud rubla kukkumise tõttu tõsiselt kannatada, oma osa on lisanud ka Lääne sanktsioonid.

Moskva kriisivastane plaan, millele kirjutas teisipäeval alla peaminister Dmitri Medvedev, on ettepanekute ja päästmiste programm. Valitsus ja riigi keskpank on selle kallal usinalt tööd teinud pärast rubla kukkumist detsembri keskel. Venemaale prognoositakse sel aastal tõsist majanduslangust 2,5 kuni 5%.

Valitsus teatas seoses uue plaaniga, et eesmärgiks on jätkusuutlik majanduse kasv ja sotsiaalne stabiilsus perioodil, mil riiki mõjutavad tõsised välised tegurid.

Selle nädalal lõpuni oodatakse ettepanekuid, mil moel luua nö halb pank, mis ostaks finantssektorilt kokku probleemsed varad.

Venemaa rahandusminister Anton Siluanov ütles, et plaan ei tähenda lisakulutusi, kuna olemas on reserve ning muudes valdkondades plaanitakse olulist kokkuhoidu. Valitsus kinnitas ka varasemat plaani, et eelarvet kärbitakse paljudes valdkondades kümne protsendi võrra. See ei puuduta vaid riigikaitset.

Uue kavaga on plaanis toetada tööturgu, stimuleerida välismaiste toodete asendamist kodumaise kraamiga, toetada põllumajandussektorit ning siduda pensionid inflatsiooniga.

Mõned sammud astuti juba eelmise aasta eelarvet kasutades, kuid suur osa vajaminevast rahast võetakse riiklikust fondist, mis oli algselt mõeldud pensionisüsteemi  finantseerimiseks.

Ökonomist Vladimir Tikhomirov ütles, et käesoleva aasta eelarve tuleb valitsusel väga kriitiliselt üle vaadata. Tema sõnul on plaan seadnud kabineti liikmetele väga ambitsioonika plaani.

Kriisiplaani esimene osa võetakse Venemaa parlamendis vastu juba peagi, teist osa, sealhulgas „halva panga" mõtet, kaalutakse veel. Pankade rekapitaliseerimine juba käib ning suur osa 1 triljonist rublast on juba kulutatud.