Golodets lisas ITAR TASSi teatel, et Krimmi liitumine Venemaaga ei mõjuta riigi sotsiaalseid kohustusi Venemaa kodanike ees.

Vene rahandusminister Anton Siluanov kinnitas, et Moskva tagab kõik kulutused Krimmi eelarvele, kuid täpset summat ta välja ei öelnud. Tema sõnul ei ole rahandusministeerium lõplikku hinnangut vajalike rahaliste vahendite suurusele veel andnud.

Venemaa president Vladimir Putin andis eile töö- ja sotsiaalministrile Maksim Topilinile käsu kiiremas korras tõsta Krimmi elanike pensioni samale tasemele Venemaa pensionidega. See tähendab, et Krimmis suureneks pension kaks korda

Topilini sõnul on Krimmis ja Sevastopolis kokku 677 000 elanikku. Keskmine pension on Krimmis 5570 rubla (110 eurot - toim) ja Sevastopolis veidi üle 6200 rubla (123 eurot - toim).
„See on tunduvalt väiksem kui keskmine pension Venemaal,“ nentis Topilin. Vahe on umbes kahekordne

Minister kinnitas, et pensionide maksmine Krimmis ja Sevastopolis on hoolimata keeruliselt olukorrast praegu tagatud. Tööministeeriumi hakkab tegelema sellega, et arvutada sealsed pensionid ümber vastavalt Venemaa seadusandlusele. „Selleks on enne vaja vastu võtta eriseadus,“ lisas Topilin.

Krimmi peaminister Sergei Aksjonov teatas eile, et nii palgad kui ka kõik sotsiaalsed väljamaksed indekseeritakse ümber vastavalt Venemaa seadusandlusele. Kui palju tõusevad sellega seoses palgad, Krimmi värske valitsus ei täpsustanud.