Venemaa esialgne plaan oli 2010. aastal puidu eksporditolle tõsta 15 eurolt (235 krooni) kuupmeetri kohta 50 eurole (782 krooni) kuupmeetri kohta, vahendas Hensingin Sanomat.

Soome metsatöösturite sõnul pole puidutollide tõstmise edasilükkamisel mingit efekti, nende hinnangul tähendab see vaid, et ebakindel olukord jätkub aasta võrra kauem. Metsatöösturite sõnul oleks efekt alles siis, kui puidutollid kaotataks tervikuna.

Vladimir Putin lubas, et 2011. aasta suhtes peetakse läbirääkimisi hiljem ning märkis, et tema hinnangul võiks ka 2011. aasta puidutollide tõstmise edasi lükata. Samas rõhutas ta, et Venemaa ei ole valmis puidutollidest täielikult loobuma.

Putin märkis, et kuigi majanduskriis on tabanud ka metsandust, ei ole see Venemaale põhjuseks, et oma tööstuse moderniseerimist lõpetada ega toorpuidu ekspordi astmelist vähendamist peatada.

Soome peaministri hinnangul ei edenda puidutollid riikidevahelist kaubandust.

Kehtiv puidutoll on viinud selleni, et puidu import Venemaalt Soome on langenud 80 protsenti ja Soome tehased tegutsevad peagu täielikult ilma importpuiduta.