„Tänase taustal olevate põhjuste kommenteerimise jätan lahkesti poliitikutele ja analüütikutele, kuid Venemaa turismis on kahtlemata keerulised ajad. Rubla on euro suhtes nõrgenenud ning lisaks on pankrotti läinud mitmed suured reisibürood. Seetõttu on klientide ostujõud varasemast madalam ning inimeste usaldus reisikorraldajate suhtes samuti. Reisibürood on olnud ka meie hotelli jaoks olulised koostööpartnerid ning naabrite arengud on loomulikult meie tööd mõjutanud," ütles Viru hotelli haldava Sokotel AS tegevdirektor Anu Soosaar Ärilehele.

Soosaare sõnul on aga kõigel sellel ka positiivne pool. Sel aastal on suurem võimalus pääseda peole individuaalturistidel ja kohalikel inimestel, kellel on varasemalt see võimalus olnud keerulisem.

„Venekeelse peo asemel on pidu rahvusvahelisem, kuid legendaarne Viru hotelli aastavahetuspidu latti alla ei lase, uue hooaja suurejooneline kabareeprogramm ning kevadel uue pärliteemalise sisekujunduse saanud Merineitsi show & dinner restoran pigem tõstavad lati kõrgemale."