Venemaa miljardärid on nõustunud Kiievi Lääne-meelsete ettepanekuga hakata piirkondlikeks kubernerideks neis paikades, mis kalduvad Venemaa poolele. Noor valitsus saab Vene rikkaimatelt ka rahalist tuge.

Sergei Taruta nimetati eelmisel nädalal Donbassi kuberneriks. Mees süüdistab Putinit, et too saatis regiooni provokaatorid, et tekitada tänavatel kaost. Kõik selleks, et anda Venemaale põhjus riigi siseasjadesse sekkumiseks.

„Pean end kriisijuhiks. Olen poliitikas diletant. Teen seda seni, kuni oleme riiki juhtima leidnud tugevad inimesed," ütles Taruta.

Putin on Taruta ametisse nimetamist kritiseerinud. Samasuguseid nooli on enda pihta saanud ka Igor Kolomoiski, kes sai Dnipropetrovski kuberneriks. Aga ka Gennadi Kernes, kes juhib Harkivi linna, mis on riigis suuruselt teine linn.

„Nad nimetavad miljardäridest oligarhe idaregiooni juhtideks. Loomulikult ei meeldi see inimestele," ütles Putin.

Analüütikud usuvad, et Venemaa rikastest on palju kasu. „Muidugi on neil miljardäridel Ukrainas oma ärihuvid ning nad suudavad mobiliseerida suurt hulka inimesi, et oma sõnumit kohale viia ning alternatiivseid vaateid maha suruda," ütles analüütik Sergei Štukarin.

Shahtar Donetski jalgpalliklubi omanik ning Ukraina rikkaim mees Rinat Akhmetov pooldab nüüd samuti uut Ukraina valitsust ehkki oli enne Janukovõtši paadis. Ta teatas eelmisel nädalal, et kasutab mõjutamiseks oma ligi 300 000 Ukrainas tegutsevat töötajat.

Samas on  Kremli pooldajad nüüd hambusse saanud uue kondi, mida võib nimetada klassiheitluseks.

 „Ukrainast eraldumine on vältimatu ja minusugused inimesed viivad selle ka läbi. Meil saab olema palju stabiilsem majandus, kui oleme Venemaa koosseisus. Me ei vaja rikkaid," ütles kaevur Viktor Ivanovõtš.