„Kapitali väljavool on tihedalt seotud välislaenude tagasimaksetega,“ vahendab Vedomosti Oreškini S&P konverentsil öeldut. Seetõttu võib ka öelda, et olukord paraneb kardinaalselt. Kapitali väljavoolu kõrghetk oli Venemaal eelmise aasta lõpus ja selle aasta alguses, mil tasuda tuli kõige suuremad maksed ning ka makromajanduslik olukord oli kõige segasem. Nüüd, mil kõrgpunkt on möödas, on väljavool oluliselt vähenenud.

Oreškini sõnutsi on selles suur osa ka majanduse olukorra paranemisel. Investorid on rahunenud ning kolmandas kvartalis asendus väljavool juba sissevooluga.

Oreškini sõnul on Venemaa erinevalt paljudest teistest arenevatest riikidest langetanud raskes olukorras õiged otsused ning suutnud olukorraga kohaneda. Paljud fondid, mille esindajatega rahandusministeerium on kohtunud, on oma rahapaigutused Brasiiliast ja Türgist Venemaale suunanud just seetõttu, et nähakse kohandumisvõimet. Seda enam, et kõik saavad aru, et olukord turgudel võib näiteks Hiina negatiivse mõju laienemisel halveneda, rääkis Oreškin.

Venemaa rahandusminister Anton Siluanov prognoosis eelmisel nädalal tänavuseks kapitali väljavooluks 60-65 miljardit dollarit. Majandusminister Aleksei Uljukajev on varem numbriks prognoosinud 72 miljardit dollarit.

Venemaa keskpanga andmetel liikus aasta esimese 10 kuuga riigist välja 50,2 miljardit dollarit. Mullu samal ajal oli see 105,3 miljardit dollarit. Keskpank prognoosib selle aasta kokkuvõttes kapitali väljavooluks 70 miljardit dollarit.