Pärast seda, kui Venemaa koondis jalgpalli MMil Saudi Araabia koondise üle 5:0 võidu saavutas, pakkus Sberbank oma klientidele välja kõrgema intressiga erihoiuse Võida. Ning teatas, et hoiust saab avada, kuni Venemaa koondis jalgpalli MMi võistluses püsib, kirjutab Vedomosti.

Paraku ei kooskõlastanud Sberbank oma jalgpalli MMiga seotud toodet FIFAga, kellele kuulub kaubamärk FIFA maailmameistrivõistlused Venemaa 2018.

Sberbank sai eelmisel nädalal FIFAlt kirja nõudega rikkumine lõpetada. Sberbanki esindajad kinnitasid Vedomostile, et teevad FIFAga koostööd ning tegutsevad vastavalt Venemaa ning rahvusvahelise õiguse sätetele.

FIFAga seotud allikas kinnitas, et Sberbank võib MMi mainida vaid VISAga koostöös toimuvates ettevõtmistes. Nii on Sberbankil eksklusiivõigus anda välja võistluse sümboolikaga kaarte.

Sberbanki pooleks aastaks avatava erihoiuse miinimumsumma on 50 000 rubla (680 eurot) ning intress 6% aastas. Hoiusele makstav intress on tavapärasest 4,45% intressist kõrgem. Esimese viie päevaga avasid klindid enam kui 192 000 hoiust kogusummas 68 miljardit rubla.
Sberbank tõi toote välja vaid 12 tunniga.

Venemaa jalgpalil MMi eel täpsustati FIFA kaubamärgiõiguste rikkumise eest ette nähtud karistusi: need on võrdsustatud ebaõiglase konkurentsiga, mille eest ähvardab trahv, mille ulatus on 1-15% realiseeritud kauba maksumusest, kuid mitte vähem kui 100 000 rubla (1360 eurot).