Piirangud hakkavad kehtima alates 7. augustist aastase tähtajaga. Embargo ei puuduta lastetoite.

Venemaa valitsus avaldas oma veebilehel vastavasisulise otsuse:

Meetmed Vene Föderatsiooni presidendi ukaasi nr 560 2014. aasta 6. augustist „Teatud spetsiaalsete majanduslike meetmete kasutuselevõtt Vene Föderatsiooni julgeoleku tagamiseks“ elluviimiseks

Vene Föderatsiooni presidendi ukaasi nr 560 2014. aasta 6. augustist „Teatud spetsiaalsete majanduslike meetmete kasutuselevõtt Vene Föderatsiooni julgeoleku tagamiseks“ elluviimiseks otsustatakse:

1. Kehtestada tähtajaga üks aasta Vene Föderatsiooni sisseveokeeld põllumajandustoodangule, toorainele ja toiduaintele, mille päritoluriikideks on Ameerika Ühendriigid, Euroopa Liidu riigid, Kanada, Austraalia ja Norra Kuningriik vastavalt lisatud loetelule.
2. Föderaalsel tolliteenistusel tagada kontroll käesoleva ostsuse punkti 1 täitmise üle.
3. Toiduaineturgude monitooringu ja konjuktuuri muutumisele operatiivse reageerimise valitsuskomisjonil tagada koos Vene Föderatsiooni subjektide kõrgemate riiklike täitevvõimuorganitega toiduaineturgude balansseeritus ning takistada põllumajandustoodangu, tooraine ja toiduainete hindade tõusu kiirenemist.
4. Vene Föderatsiooni tööstus- ja kaubandusministeeriumil ning Vene Föderatsiooni põllumajandusministeeriumil koos Vene Föderatsiooni subjektide kõrgemate riiklike täitevvõimuorganitega organiseerida igapäevane operatiivne monitooring ja kontroll vastavate põllumajandustoodete, tooraine ja toiduainete turgude üle.
5. Vene Föderatsiooni põllumajandusministeeriumil koos asjasthuvitatud föderaalsete täitevorganitega ning põllumajandustoodete, tooraine ja toiduainete tootjate ühenduste osavõtul töötada välja ja realiseerida meetmete kompleks, mis on suunatud põllumajandustoodangu, tooraine ja toiduainete pakkumise suurendamiseks eesmärgiga takistada hindade tõusu.
6. Vene Föderatsiooni tööstus- ja kaubandusministeeriumil, Vene Föderatsiooni põllumajandusministeeriumil, Vene Föderatsiooni majandusarenguministeeriumil ja föderaalsel monopolidevastasel teenistusel kaubandusvõrkude ja kaubandusorganisatsioonide osavõtul tagada tegevuse koordineerimine eesmärgiga piirata hindade tõusu.
7. Käesolev otsus jõustub selle ametliku avaldamise päevast.

Vene Föderatsiooni valitsuse esimees

D. Medvedev

Otsuse lisas on ära toodud põllumajandustooted, tooraine ja toiduained, millele sisseveokeeld kehtestatakse:

- suurte sarviliste kariloomade liha, värske või jahutatud

- suurte sarviliste kariloomade liha, külmutatud

- sealiha, värske, jahutatud või külmutatud

- kodulindude liha ja söögiks tarvitatavad subproduktid, värsked, jahutatud või külmutatud

- soola-, soolvees, kuivatatud või suitsuliha

- kala ja vähilaadsed, molluskid ja teised selgrootud veeloomad

- piim ja piimatooted

- köögiviljad, söödavad juurviljad ja mugulviljad

- puuviljad ja pähklid

- vorstid ja analoogilised tooted lihast, liha subproduktidest või verest, valmistooted, mis on toodetud nende põhjal

- valmistooted, sealhulgas juustud ja kohupiim, mis on toodetud taimerasvade põhjal

- taimerasvade põhjal toodetud piima sisaldavad tooted