Venemaa majandusministeerium valmistab ette majanduskuritegude eest ette nähtud kriminaalkaristusi leevendavat seadusemuudatust, vahendab Vedomosti. 

Jutt käib kergete ning keskmise raskusega majanduskuritegudest juhul, kui need on toime pandud esmakordselt ehk seadusepügalast 76.1.

Seadusemuudatus on majandussfääri kriminaalseadustiku inimlikumaks muutmise osa ning selle eest vastutab ettevõtlus-ombudsman.

Paragrahv 76,1 töötab, kui jutt käib maksudest kõrvalehoidmisest, kuid sellisel juhul tuleb meeles pidada, et maks on alati osa kasumist või juurdehindlusest, mistõttu on ettevõtetel lihtsam see ära maksta ning kriminaalmenetlust vältida ning alles pärast nõue kohtus vaidlustada ning võidu korral raha koos intressidega tagasi saada, rääkis Vadim Zaripov Pepeljajevi grupist. 

Kui aga kahju arvestatakse käibest nagu praegu kelmust puudutavates asjades, siis võivad kahjunõuded ja trahvid osutuda ettevõtte jaoks laostavaks, rääkis ta.

Ei ole ka välistatud, et võimud tahavad siduda majandusreformid jäiga sisepoliitikaga, üritades järgida Hiina ja Singapuri mudelit, rääkis politoloog Aleksei Makarkin. Kuid tema sõnul ei ole kindel, kas riigiaparaat suudaks välised liberaalsed otsused efektiivselt täita.