2015. aastal riigikassasse erastamisest laekunud 5 miljardi rubla asemel loodab valitsus 2016. aastal erastamisest riigi rahakotti turgutada triljoni rublaga, kirjutab Vedomosti Venemaa rahandusministri Anton Siluanovi sõnadele tuginedes.
Varasema plaani kohaselt lootis valitsus riigivarade müügist saada 33,2 miljardit rubla. „Aga olukord muutub 2016. aastal põhjalikult,“ kinnitas Siluanov.

Rahandusministri kinnitusel valmistab valitsus ette suurfirmade erastamispaketti, mis peaks riigieelarvet täiendama ning vähendama survet reservfondist raha kulutamiseks.

Esmajärjekorras puudutab erastamine Siluanovi sõnul Rosnefti, lisaks Bašnefti (Venemaale kuulub 50,08% aktsiatest) ning rida teisi firmasid, mis võiks riigile tuua kuni triljon rubla. Nii võibki varasem erastamisest saada loodetud summa kasvada 30 korda.

Varem on Siluanov rääkinud, et 19,5% Rosnefti aktsiapaki müük võib tuua 500-550 miljardit rubla, see tähendab, et rahandusministeeriumi maksimumprogrammi täitmiseks tuleb leida veel umbes sama summa eest erastatavat vara.

Venemaa riigivara juht Olga Dergunova tõdes Vedomostile detsembri lõpus, et müügivalmis on praegu vaid riigi suurim laevandusfirma Sovkomflot. Selle müügist planeeritakse 12 miljardit rubla. Esimeses etapis erastatakse kuni 25%-1 aktsia. Dergunova nimetas võimalike erastamisvaradena ka riigi teemandikaevandusfirma Alrosa 43,93% osalust ning tema kinnitusel on müügikõlbulik ka lennufirma Aeroflot, kus riigile kuulub 51,17% aktsiatest.
Aerofloti puhul ei ole võimud Dergunova sõnul kinnitanud vara hinda. Sama olukord on ka Venemaa Postiga.
Venemaa plaanib müüa ka osa Transnefti aktsiaid.