"Viimastel aastatel on puidu import Venemaalt seiskunud ning selle ajendina loodaks, et piirid võetakse maha. Hetkel on kuulda, et rakendatakse kvoote, mis esimestel aastatel teeb olukorra suhteliselt konservatiivseks," sõnas Eesti suurim elektritarbija Estonian Cell'i tehasejuht Lauri Raid. Ta ei arva, et esimestel aastatel on kohe mingisugune muutus toimub, kirjutab Äripäev. "Lootma peab ja WTO loob majanduspiiri stabiliseerumise."

Eesti Metsa ja Puidutööstuse Liidu tegevdirektor Ott Otsmann nentis, et puidu impordimahud Venemaalt on olematud võrreldes tippaastatega. 2010. aastal oli impordimaht alla 10 000 kuupmeetri, tippaastatel oli 1,7 miljonit kuupmeetrit.

"Selleks, et see maht hakkaks tagasi tulema võtab aega. Otsest ja kohest mõju ei oska ette näha juba sellepärast, et puidutollid ei lange 0%-le, vaid on planeeritud vähendada umbes poole võrra. Teine asi on see, et tollitariife on plaanis alandada aga samas on venelastel plaanis kvoodisüsteem. Mis tähendab seda, et on mahukvoodid, mille kehtestamine tundub arusaamatu," sõnas Otsmann.