Esimeses kvartalis kasvas kanaliha toodang aastaga 6,3%, teatas Venemaa põllumajandusministeerium. See järgneb mullusele 4,49 miljoni tonnisele rekordmahus toodangule.

„Tõenäoliselt on vene kanaliha maailma odavaim,“ ütles Cherkizovo Groupi tegevdirektor Sergei Mihhailov. „Turg on stressis.“

See Venemaa suuruselt teine kanakasvataja teenis esimeses kvartalis kahjumi, kärpides aastaga kanaliha hinda 8%. Kanaliha maksis 88,62 rubla ehk 1,20 eurot kilogramm. Kallim kohalik linnusööt on kasvatanud kulusid ja vähendanud marginaale, teatas ettevõte.

„See on ehk ettevõtte ajaloo raskeim periood,“ ütles ta.

Et teenida kasumit, plaanitakse kasvatada eksporti. Kahe aasta pärast võiks olla ekspordi osakaal käibes 20%. Lähikuudel peaks algama eksport Araabia Ühendemiraatidesse ja Egiptusesse. Ettevõte uurib ka võimalusi Hiinas, Lähis-Idas ja Aafrikas.

Venemaa kanaliha ja selle kõrvaltoodete eksport võib kasvada tänavu 46%, 95 000 tonnile.

Samal ajal kukub USA põllumajandusministeeriumi prognoosi kohaselt Venemaa broileriliha import 50%, 260 000 tonnile. Kohalikku nõudlust kaetakse osaliselt jätkuvalt impordiga, kuna piiriülese transporditeed võivad olla lühemad siseriiklikest.