Hinnakomitee juht William Contreras süüdistas Distribuilora Kreiselit mänguasjade lattu kokkukuhjamises ja hinnaga tüssamises. Ta nõudis ettevõtte direktorite vahistamist, kirjutab Bloomberg.

Tema sõnul sai ettevõte kasutada juba 2009. aastal ametliku valuutakurssi valuuta ostmisel, mida kasutati mänguasjade ostuks. Seejärel tõsteti mänguasjade hinnad kuni 500-kordseks.

„Venezuelalased saavad endale Jeesusebeebi mänguasjad ning ettevõtted õpivad, et venezuelalaste õigustega ei mängita,“ ütles Contreras.

Kaugelt sadat protsenti ületav inflatsioon ja väärtusetuks muutunud valuuta on muutnud venezuelalastele kõige peale esmasvajaliku ostmise kättesaamatuks. Mustal turul on nende kuupalk väärt umbes 20 dollarit.

Valitsus on ka varem jõuludeks nõudnud hinnakärpeid. Hinnakomitee teiseks sellenädalaseks vägiteoks võib lugeda Caracases rõivapoodide külastusi, kus nõuti hindade 30 protsendist alandamist.

Juba 2013. aastal süüdistas president Nicolas Maduro jaekaupmehi hinnapettustes ja andis sõjaväele korralduse alandada hindu elektroonika- ja kodukaupade poodides.