Mööblimaja osanikevahetus küttis kirgi pärast seda, kui detsembri algul ilmnes, et mööblimaja tuumikaktsionärile M-Investeerimisrühma ASile kuulunud aktsiad on salapäraselt maha müüdud. Nigulite pere kontrolli all oleva M-Investeerimisrühma kaasaktsionärid kahtlustasid, et Nigulid müüsid aktsiad endaga seotud firmale ja alla omahinna.

Nüüdseks on selgunud, et 55,1 protsenti mööblimaja aktsiatest kuulub OÜ-le Globstar, mille osanikeks on vennad, mööblifirma ASi Tarmeko tegevjuht Jaak Nigul ja Tarmeko tütarfirma ASi Tarmeko Kommerts juht Ago Nigul.

M-Investeerimisrühma vähemusaktsionäri, vannitootja ASi Balteco juhataja Marko Pählapuu kinnitusel vaidlustavad nad mööblimaja aktsiate müügitehingu kohtus. “Tehinguga on kaasaktsionäridele kahju tekitatud,” põhjendas Pählapuu. “Samuti peaks kohtus selguma, kas tehinguga liikusid vaid aktsiad, nagu karta on, või liikus ikka ka reaalne raha.”

Jaak Nigul ei soovinud mööblimaja aktsiatehinguga seonduvat kommenteerida. “See on firmasisene asi ning ma ei hakka musta pesu pesema ajakirjanduse kaudu,” ütles Nigul. “Kui Balteco tahab asja kohtusse anda, las siis annavad.” Varem on Jaak Nigul kinnitanud Äripäevale, et mööblimaja aktsiad müüdi kallimalt, kui kohtumäärus ette kirjutas ehk siis rohkem kui 28 miljoni krooni eest.