Pärnu teedevalitsuse Viljandi osakonna juhataja Allan Allik ütles, et tavatult soe ilm ei tähendaks teedele suurt midagi, aga olukorra muudab hulluks vihm, kirjtab Sakala.

“See, et iga päev sajab, on kõige halvem, mis kruusateedele üldse olla saab,” lausus Allik. “Kattega teedesse tekib ka auke, kuid nendega tuleme toime — lapime ära. Kruusateedel oleme aga üsna võimetud. Hööveldada neid praegu ei saa, võimalik on porist pinnast vaid natuke siluda.”

Soe ja sajune ilm lagundab ka asfaltteid, sest asfaldi all peituv muldkeha on pehmeks muutunud. Nõnda väheneb nendegi kandevõime.

Eelmisel neljapäeval pani teehooldaja püsti esimesed koormuspiirangu märgid, mis on seni siiski ainsad. Tartu maanteelt pärast Tänassilmat Riuma poole keeraval kruusateel on lubatud sõita vähem kui 8 tonni kaaluvatel veokitel.

Teedevalitsuse Viljandi osakonna juhataja Allan Allik täpsustas, et kuigi soe ilm ei nõua raha ja vaeva lumerookimiseks, ei tähenda see, et hooldusraha üle jääks. Riik maksab tee hooldamise eest kindla summa aastas ja sellesse on arvatud lumelükkamine, pinnase hööveldamine, aukude lappimine ja muud tööd.