Veskimäe sõnul on eriti Saksa ettevõtjad ülimalt mures kasvavate energiahindade pärast. "Saksa valitsuse otsus asuda sulgema riigi toimivaid tuumajaamu on ühest küljest vastuolus Euroopa Liidu kliimapoliitikaga ja teisalt kergitab kulusid energiamahukate tootjate jaoks,“ märkis Veskimägi.

„Tulemuseks on nii tootmise kui ka sellega kaasneva teadus- ja arendustegevuse veelgi suurem koondumine Aasiasse, kus energiapoliitikat aetakse pragmaatiliselt. Ka Eestit ähvardab elektrituru täielikul avanemisel märkimisväärne hinnahüpe, mis kahjustab Eesti ettevõtete konkurentsivõimet niigi nõrgas majanduslikus olukorras,“ rääkis ta.

Euroopa tööandjate katusorganisatsiooni Businesseurope`i presidentide korralisel kohtumisel arutasid Euroopa töösturid Euroopa ettevõtluskeskkonna konkurentsivõimet, mida võib kahjustada tuumaenergia kasutamisest loobumine. Eelmisel nädalal toimunud üritusel osalesid Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi ja juhataja Tarmo Kriis.

Lisaks energiapoliitikale analüüsisid Euroopa ettevõtjad ka majanduskoostöö võimalusi Hiinaga. Jõuti seisukohale, et Euroopa ettevõtjaid hakatakse Hiina turule minekuks rohkem julgustama. Selleks koostatakse põhjalik analüüs ja infomaterjal, mis valmib aasta lõpuks.