Tehing võidakse avalikustada juba täna. See tehing tõmbaks USA presidendivalimiste aastal tähelepanu, kuna muude medikamentide seas ka näiteks Viagrat tootev Pfizer muutuks sarnaselt Allerganile Iiri ettevõtteks. Selline samm aitaks vähendada oluliselt ettevõtte tulumaksukoormust.

Pfizer maksaks 11,3 oma emiteeritava aktsiaga iga Allergani aktsia eest. Vähem kui 10% tehingu summast makstakse rahas.

Ühendettevõtte juhiks saab Pfizeri 62-aastane juhatuse esimees Ian Read. Allergani 45-aastane juhatuse esimees Brent Saunders saaks täita erinevaid juhirolle äritegevuse ja ettevõtete integreerimise alal.

Tehing looks üle 60 miljardi dollarilise aastakäibega ravimitööstuse gigandi, mis oleks kaugelt ees USA suuruselt teisest ravimitootjast Merckist, kelle aastakäive on vaid 40 miljardit dollarit.

See tehing oleks suurem ka selleaastasest hiiglaslikust õlletootjate ülevõtmistehingust. Anheuser-Busch InBev tegi 107 miljardi dollarilise ülevõtmispakkumise SABMillerile.

Readi pikaajaline suur unistus on, et Pfizer pääseks USA 35% ettevõtte tulumaksumäärast. Iirimaal on ettevõtete tulumaksumäär 12,5%. Pfizeri Allergani huvi tuli enam kui aasta pärast seda, kui USA ettevõte loobus AstraZeneca omandamisest, mis oleks viinud ettevõtte maksunduslikus mõttes Suurbritanniasse.