"Kui ta sureb ei ole see kellelegi uudiseks. Samamoodi nagu ei oleks uudiseks ühelegi finantsmaailmaga kursis olijale kui Kreekat tabaks pankrott. Hea uudis selles on see, et kellelgi ei ole ehmatust kui Kreeka kukuks ning kui kriis veaks põhja ka Portugali, Hispaania või Itaalia. Ma ei karda Kreeka kukkumist, tunnen isegi vabanemist kui see nii läheks, sest siis saab selle osa kriisist kaelast ära," sõnas Christensen.

Analüütik lisas, et näeb kõige suuremat riski Euroopa võlakriisis, et Euroopa Keskpank (EKP) ehmub, läheb paanikasse ning asub majandust jahutama, tõstes intresse ja võttes ära lisavahendeid majandusest.

"Ma loodan, et Euroopa Keskpank on saanud oma õpetunnid kätte ning on nüüd targem. Samas peame meeles pidama, et EKP tõstis intresse vahetult enne 2008. aasta Lehman Brothersi pankrotti ning veel kahel korral eelmisel aastal," sõnas Christensen.

ESITA OMA KÜSIMUS LARS CHRISTENSENILE!

Sellel nädalal viib Delfi Majandus läbi online-intervjuu Danske Banki peaturuanalüütiku Lars Christenseniga. Palun lisa oma küsimus selle loo kommentaariumisse või saada meile otse, aadressile rahvahaal@delfi.ee!

Vastused kõikidele Eesti majandust, Euroopa majandust, Euroopa võlakriisi, eurotsooni ning majandustuleviku küsimustele saad juba sellel reedel!