ISIS on tegemas üha kõvemaid vastulööke kahe sotsiaalmeediakanali suunas, kuna nad panevad järjest kinni terrorirühmituse kanaleid ja kontosid.

Videos on võimalik lugeda muuhulgas järgmist teksti: „Kui te sulete ühe konto, siis me loome asemele 10 uut ja varsti on teie enda nimed ära kustutatud, kui me teie leheküljed (tegelikult on videos kirjas "you sites", mis võiks viidata, et soovitakse kustutada Twitteri ja Facebooki juhte). See on Allahi soov ja ta teab, et me räägime tõtt."

Terroristid teatavad videos ka, et nad kontrollivad üle 10 000 Facebooki konto ja 150 näoraamatu grupi. Lisaks on neil 5000 Twitteri profiili.

Twitteri kõneisik vastas, et ettevõte ei kavatse ähvardustele vastata. Peamiselt seetõttu, et need on muutunud nii tavaliseks.

„Seda juhtub lihtsalt kogu aeg."

„Kogu aeg? Ja Dorsey nägu on juures?, küsis ajakirjanik.

„Kogu aeg. Tere tulemast meie igapäevaellu."

Kõneisik ei soostunud siiski ütlema, kui palju ähvardusi ettevõte on saanud.

Videosõnumis on veel kirjas:

„Te teatate iga päev, et sulete kontosid. Ja teile me ütleme: kas see on kõik, mida te suudate? Te ei mängi meie liigas."

ISIS ähvardas Twitteri juhti ka 2015. aasta märtsis. Toona kõlas sõnum:

„Teie virtuaalne sõda meie suunas põhjustab reaalse sõja teie suunas. Teie alustasite seda läbikukkunud sõda. Me ütlesime teile juba alguses, et see ei ole teie sõda, aga te ei mõistnud seda ja jätkasite kontode sulgemist Twitteris. Aga me tuleme alati tagasi."

Ka selles sõnumis oli visuaalidena kasutatud Dorsey nägu ja revolvrit.

„Aga kui meie lõvid (vaprad mehed) tulevad ja võtavad teilt elu, siis ei tule te enam kunagi tagasi," oli toonases ähvarduses kirjas.

Twitter on sattunud suure surve alla, sest neid peetakse ISISe propagandamasina oluliseks osaks. Ettevõte on sulgenud peaaegu 125 000 ISISega seotud kontot ning see on rühmitusele väga olulist mõju avadanud. Ehkki ISIS loob uusi kontosid, ei ole neile võimalik kiiresti nii palju jälgijaid saada.

Ka Facebook tegeleb väga aktiivselt ja agressiivselt ISISega seotud kontode ja gruppide sulgemisega. Ettevõtte üks juhte Sheryl Sandberg on isegi välja pakkunud, et sotsiaalmeediakanalid võiks hakata korraldama nö „meeldimise-rünnakuid (like attacks)"

„Parim viis rääkimaks neile vastu, kes püüavad uusi liikmeid värvata, on lasta kuulda neil häältel, mis räägivad sellest, mis ISISes tegelikult toimub. Millised on nende kogemused, kes on põgenenud ja räägivad nüüd tõde. Viha õhutava teksti vastu aitab kõige paremini positiivne ja asjadele teisiti vaatav tekst."

Saksamaa Facebooki kasutajad organiseerisid „meeldib" kampaania neo-natsistliku partei Facebooki lehe suunal. Nad hakkasid postitama sinna positiivseid sõnumeid, tõi Sandberg näiteks. „Enne oli see lehekülg täis viha ja ebatolerantsust ning pärast kampaaniat vaatas sealt vastu tolereerimine ja lootustandvad sõnumid."

USA valitsus on viimasel ajal kutsunud sotsiaalmeedia hiide koostööle, et koos ISISega võidelda. Kaasatud oli teiste seas ka Apple.